måndag 11 september 2017

Uppföljning sockerfri vecka

Det här inlägget skulle jag publicerat förra måndagen och det har legat halvfärdigt som ett utkast sedan dess... Vad är det här för seg bloggare egentligen? Skärpning Elin! Jag lovar er bot och bättring den här veckan med extra många inlägg.

Men den sockerfria veckan var officiellt avklarad förra måndagen och här kommer äntligen min uppföljning då jag tänkte berätta hur det gick och hur framtiden ser ut.

Så hur tycker jag det gick? Jo det gick faktiskt riktigt bra att vara utan socker! Blev faktiskt förvånad över att det inte var svårare. Jag trodde att jag skulle gå runt och vara småsugen mest hela tiden men så blev det inte. Det var inte en enda gång som jag verkligen blev sugen på att äta en godisbit eller kaka. Det har faktiskt gått så pass bra att inte äta socker så att jag fortsatte hela förra veckan också och planerar att fortsätta ytterligare ett tag. Det är möjligtvis mest mentalt men jag känner mig både piggare och gladare nu när jag inte stoppar i mig en massa skräp om dagarna.

Har börjat tänka lite på hur det kommer bli när (om?) jag börjar äta kakor, godis och sånt igen. Kommer jag direkt falla tillbaka i att äta det flera gånger i veckan eller kommer jag klara att bara äta det vid speciella tillfällen? Svårt att veta men av tidigare erfarenheter vet jag att det oftast börjar med att jag äter det någon gång ibland och sedan trappar upp och äter oftare. Men i och med att jag verkligen förstått att det inte är bra för mig med socker så har jag bestämt mig för att inte hamna i "sockerfällan" igen. Vi får se hur det går kommer fortsätta uppdatera er kring ämnet.

Elin 1 - Sockret 0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar