söndag 27 augusti 2017

Sockerfri vecka!

Insåg precis att jag tänkte att den här bloggen även ska handla om kost och att jag än så länge inte skrivit ett enda inlägg om just kost, hoppsan! Jag hade även en tanke om att det första kostinlägget skulle handla lite generellt om min personliga syn på kosten men det får nog bli mitt andra inlägg istället. För det första kommer tillägnas sockerfri vecka.

Jag skulle egentligen först behöva skriva om min relation till socker som inte är helt oproblematisk, vilket den faktiskt inte är för många. Kort kan man säga att jag lätt äter för mycket socker och finns det en skål med godis hemma så är det inte svårt för mig att äta upp allt. Kan även bi så galet sugen på något sött att jag letar igenom skåpen för att hitta något.

Vill klargöra att jag absolut inte har min sockerfria vecka för att gå ner i vikt utan anledningen är att jag vill må bättre. Under sommaren och fram tills nu ha det blivit lite väl mycket socker och jag märker att min kropp inte uppskattar det särskilt mycket. Jag blir tröttare, huden bli sämre och "behovet" av socker har ökat. Därför ska jag inte äta godis, glass, fika eller dricka sötad dryck den här veckan. Vi får se hur det går och när veckan är slut ska jag kommit på en plan för att kunna fortsätta hålla lite distans till sockret. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar