torsdag 20 juli 2017

Fjällvandring i Sälen dag 2

Nu är jag hemma igen från Sälen och tänkte skriva om hur vi haft det. Vi vandrade tre dagar och den första dagen har jag ju redan skrivit ett inlägg om. De andra två dagarna har jag valt att dela upp i två olika inlägg så i det här inlägget kommer ni få läsa om dag två, dagen då vi genomförde vår "långa" vandring i Lindvallen.

Vi gick upp ganska tidigt och kom ut ur stugan klockan 8 på morgonen. Därefter började vi vandra upp på fjället. Att gå upp var ganska segt och tog lite tid men väl uppe kändes det skönt.


Vandringsleden vi valde gick förbi Stensjön mot Hemfjällsstugan. Eftersom det var så himla fint vid Stensjön så stannade vi där för att ta en fika.Vi vandrade vidare och kom fram till Hemfjällsstugan där vi gjorde ett kort besök innan vi gick vidare mot Storfjällsgraven. Här var leden bitvis ganska stenig så vi gick ganska sakta och försiktigt. I Storfjällsgraven fanns det en stuga med bord och bänkar utanför, där stannade vi för att äta vår medtagna lunch. Man blir hungrig av att gå i fjällen!
När lunchen var uppäten så fortsatte vi vandra och nu blev det lite lättare att gå igen. Vi kom tillbaka till där vi började vandringen och gick sedan ner till stugan igen. Distansen blev 17 km och tog en halv dag att gå med alla pauser. Det går inte snabbt att gå i fjällen. Vädret var helt okej under dagen, det var lite blåsigt men inget regn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar